A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Tekla Tekla

 

 

Használati tanácsok termékeimhez

Kérem, mindenki figyelmesen olvassa el!!!!

A webshopban található ékszerek szívvel-lélekkel, szeretettel, nagy odafigyeléssel készülnek. Minden alkotásom kézzel készül, egyedi darab, nem tömegcikk.
Termékeim minőségi alapanyagok - swarovski kristályok, minőségi cseh, japán gyöngyök, ezüstözött réz drótok, ásványok, féldrágakövek, nikkel mentes fémek, valamint rozsdamentes acél - felhasználásával készülnek. 

Általában ékszer vásárlásakor hosszú távra gondolkodunk, lehetőség szerint több alkalomra vásárolunk, így fontos az ékszer, az alapanyagok tartóssága, minősége, időtállósága. Ehhez mi is hozzájárulhatunk azzal, hogy vigyázunk az ékszereinkre, időnként tisztítjuk és védett helyen tároljuk. Összegyűjtöttem néhány tudnivalót, ami segíthet az ékszerek minőségének megóvásában.

Tárolás:

- A nyakláncokat, lehetőleg függesztve tároljuk. Van olyan nyaklánc - pld. sodronyból készült, vagy kígyólánc - ami megtörik, ha fiókban, vagy dobozban, ömlesztve tároljuk. Ez esetben az ékszert nem lehet eredeti állapotába visszaigazítani, csúnya lesz, a törés megmarad.

- Gumis karkötők, nyakpántok esetén figyeljünk arra, hogy a gumi fizikai tulajdonságából adódóan sosem ugrik vissza ugyanabba a méretbe, mint eredetileg volt. Ezért az ilyen típusú ékszerek felvételekor legyünk óvatosak. Az erős fény szárítja, figyeljünk erre tároláskor.

- Ékszereinket erős napfénytől óvjuk. Sem a gyöngyök, sem a réz, sem az ásványok nem szeretik, az UV sugárzás, erős napfény fakítja az ásványokat és a gyöngyöket.

- Kerüljük, vagy mérsékelten használjuk az olyan vegyianyagokat, mint például a testápoló, parfüm, hajlakk. Ezek szintén károsítják, szennyezik kézműves ékszereinket.

- Sós vízbe, tenger vízbe, termál vízbe, gyógyvízbe ne használjuk kézműves ékszereinket. A só megmarja a gyöngyöket, az ásványokat, elvesztik szép élénk színüket.

- Kert ápolás, gyomlálás, mosogatás fürdés előtt mindíg vegyük le ékszereinket. A gyöngyékszerekből, illetve a réz ékszerekből nagyon nehéz kitisztítani a szennyeződéseket, esetenként nem is lehet. Az ásványoknak sem tesz jót.

Tisztítás:

Kézműves ékszereink időtállóságát javíthatjuk, ha odafigyelünk a tisztításukra. Ahogy ruháinkat, vagy egyéb dolgainkat is tisztán tartjuk, az ékszereink is megérdemlik az odafigyelést. Bármennyire is védett, zárt helyen tároljuk őket, időnként nem árt egy kis portalanítás. Saját tapasztalatommal szeretnék segíteni. Nálam nagyon bevált, főleg swarovski kristályok esetében a tiszta, másra nem használt, sűrű sminkecset. Ezzel nagyon jól eltávolíthatók a legkisebb részekből is az apró porszemcsék. Ezen kívül nagyon szeretem, kipróbáltam a sűrített levegőt. Ez kicsit költségesebb tisztítási mód, de megéri, mert a kristályokat ragyogóra, csillogóra tisztítja. 

Drótékszereknél ugyanezeket az eszközöket alkalmazhatjuk. Az ezüstözött drót, valamint a réz drót tulajdonságaiból fakadóan idővel veszítenek fényükből, de ezt ezüsttisztító kendővel gyönyörűen karban tarthatjuk, és ékszereink sokáig megőrzik fényüket, szépségüket. Drót ékszereknél szokták javasolni a fogkrémet, szódabikarbónás vizet, ecetet. Bevallom, korábban én is alkalmaztam ezeket a módszereket, de miután a "száraz" tisztítási formákat kipróbáltam, ezeket nem javaslom. Sokkal szebbek azok az ékszerek, amelyeket nem tesszük ki nedves környezetnek, vagy vegyszereknek. A vegyszerek az ásványokat, gyöngyöket, egyébként is károsíthatják.

Ahogy ruháinkra, öltözékünkre, úgy vigyázzunk ékszereinkre is! 

 

Title Text
Nem lépek be.